Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
Fra 3. torsdag i november, i Lyon, Paris, New York, Tokyo og Oslo, ropes det ut: Årets vin fra Beaujolais er klar! Og bedre enn noensinne! Hva er vel mer naturlig i Oslos mest franske brasserie, enn å drikke Beaujolais Nouveau og spise mat inspirert fra Beaujolais i dagene fra 17. november?

For oss markerer feiringen av beaujolais nouveau at avlingen er i hus, nå kan ikke frost, haggel, tørke eller styrtregn lenger gjøre skade, nå er det opp til vinmakeren å få til best mulig resultat. Og kanskje det rett og slett er dette vi trenger i høstmørket - en vin som ikke er laget for de store analyser, men av pur glede og for å glede. Mer komplisert er det ikke. Santé!
Vanligvis har vi invitert til nedtelling rundt midnatt for lansering av året vin. Dette gjør vi ikke i år, men fra torsdag 17. november tilbyr vi denne menyen, og alle 'de nye vinene' i både glass og flakse:

La Grand Fête du Beaujolais Nouveau

Amuse Bouche - små munnfuller mens du venter på maten!
Ostevannbakkels 'gougères', spekeskinke fra Bayonne, brioche med rillette og andelevermousse

Vår hjemmelagde landpaté, servert med syltet småløk, cornichons og basilikumkrem

Bryst av fransk landkylling, kremet savoykål, grillet kongeøsterssopp, kyllingsaus smaksatt med trøffel

Vellagrede, franske oster

Vår velfylte dessertvogn

I år er vi så heldige å ha 10 forskjellige Beaujolais Nouveau fra hele 9 produsenter: Jean Paul Brun, Domaine Bulliat, Château Cambon, Philippe Viet, Jean-Gilles Chasselay, Jean-Claude Lapalu, Nicolas Chemarin og Rémi & Laurence Dufaitre, Richard Rottiers! Alle gode representanter for kvalitetsvin fra Beaujolais. Alle viner tilbyr vi både i glass og i flaske!

I tillegg har vi viner fra kommunene Fleurie, Brouilly, Côte de Brouilly, Chénas, Regnié, Morgon og Saint Amour. Gled dere!


RELATERTE LINKER