Bienvenue á la Brasserie France
Om ikke Karl Johan er Champs Elysée, og Egertorget Place d´Etoile, ønsker vi i hvert fall å gi deg som gjest en god dose fransk kultur og høy brasseriestemning. Og kanskje over et glass pastis gjenoppleve gode minner fra Paris. Uansett minner, et besøk hos oss vil være langt rimeligere enn en tur til Paris, og tar dessuten kortere tid. Folkelig, livlig og fransk!
Ordet brasserie betyr bryggeri, og i utgangspunktet var et brasserie et ølbryggeri som også hadde et enkelt mattilbud som løksuppe og brød. Alsace er kjent for sitt gode øl, og det var også her de første brasseriene som spisested så dagens lys.

1979 åpnet D’Artagnan restaurant i Nedre Slottsgate. Etter 4 år flyttet "gascogneren" inn i det som i dag er 2. og 3. etasje i Brasserie France i Øvre Slottsgate. Restauranten ble raskt kjent både for sin mat og flotte drikkekart, men også for sin moderne stil med stålrørsmøbler og dukløse bord tidlig på 80-tallet. Tolv år senere (1991) fikk d’Artagnan en ”lillebror”; A touch of France var bygget opp etter modell av Brasserie Pyrenéen i Toulouse, og skulle nettopp være et ekte fransk brasserie i Oslo.

I 2001 overtok dagens eiere A touch of France og d'Artagnan. Ideen er videreført, og restauranthuset er gjort enda mer slik man som både gjest og kokk opplever brasseriene i Frankrike. Høsten 2005 ble det paradoksalt engelske navnet parkert, og det franske og enklere Brasserie France er et faktum! Et restauranthus i 4 etasjer, og med et navn. Men som en gest vil restaurantrommet i 3. etasje fremdeles ha navnet d’Artagnan.